Scheidingsbemiddeling

Mediation bij scheiding

Je gaat scheiden en zoekt iemand die verstand van zaken heeft en alles goed regelt. Mediation zorgt dat alle onderwerpen aan bod komen, er goede afspraken worden gemaakt en zaken juridisch correct geregeld zijn. Je wilt echter ook dat de mediator de emoties die in je echtscheiding spelen begrijpt. Scheidingsbemiddeling is bedoeld om alles rond je echtscheiding zoveel mogelijk in harmonie én vakkundig te regelen. En dat is precies wat wij van MGON doen.


Bij een scheiding komt er veel op je af: de financiën, huisvesting, de inboedel en de kinderen. Dit zijn stuk voor stuk grote onderwerpen. Het juridisch regelen hiervan is een complexe aangelegenheid: waar heb je recht op, wat kan hoe geregeld en wat is het meest voordelig? Wij zorgen dat elk onderwerp aan bod komt, tot in de puntjes verzorgd tot en met het juridische document, dat naar de rechtbank gaat.

Je kinderen

De kinderen zijn een hoofdstuk apart. Zij hebben niet gevraagd om deze situatie, maar ze zijn er wel deelgenoot van. Het is belangrijk dat zij een zo goed mogelijke regeling krijgen, waarin hun beide ouders een rol spelen en zaken zo gestroomlijnd mogelijk verlopen. Een goed ouderschapsplan is voor de kinderen essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat zij de begeleiding krijgen die zij nodig hebben in deze emotionele en complexe periode. Deze kun je als ouder bieden. Eventueel neemt een KIES-omgangsbegeleider een deel van de taak op zich.

Mediation via MGON

Voor de wet maakt het niet uit dat je hele wereld op zijn kop staat. Voor ons wel. Vanuit onze achtergrond, onze kennis en ervaring, scholing, netwerk en interesse in de personen werken wij op menselijk niveau aan de zakelijke kant van jouw scheiding. Wij zorgen dat je zoveel mogelijk op je gemak bent, vertalen jargon in begrijpelijk Nederlands en de wet in handzame en zo voordelig mogelijke oplossingen voor alle partijen. Daarin zijn wij altijd onpartijdig. Na elke afspraak ontvang je een schriftelijke samenvatting van alles wat besproken is, zodat je het op je gemak kunt nalezen. Door deze aanpak begrijp jij waarom en hoe zaken geregeld en verdeeld worden. Bovendien verloopt de zakelijke kant van je echtscheiding soepeler.

Het resultaat van mediation via MGON

Het resultaat van ons mediation traject:

  • je hebt een gedegen convenant/vaststellingsovereenkomst
  • in het geval van kinderen heb je een verantwoord ouderschapsplan, waarin duidelijke afspraken over alle onderwerpen zijn opgenomen
  • je hebt overzicht in financiële regelingen en verdelingen
  • de meeste mensen zijn aan het eind van het traject relatief opgelucht in de wetenschap dat alle zaken in kannen en kruiken zijn, de meeste lading er langzaamaan af is en je verder kunt met je leven

Wens jij een zo gemakkelijk en gestroomlijnd mogelijk proces en de zekerheid dat je zaken goed worden geregeld zonder dat je je achteraf afvraagt wat er nu afgesproken is? Neem dan contact met ons op.

 

De situatie verandert

Na je scheiding gaat het leven verder en in de loop van de tijd veranderen situaties.
Jij of je ex-partner krijgt een nieuwe relatie en/of verhuist. Je kinderen groeien op. Je werksituatie verandert of het gezamenlijke huis wordt maar niet verkocht.
Allemaal zaken die vragen om veranderingen in het oorspronkelijke convenant of ouderschapsplan. Deze worden opgenomen in een aanvullend plan.

 

Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Maak hiervoor een afspraak met je mediator.

Mediation Groep Oost-Nederland, een deskundig en vertrouwd adres voor alle conflicten en geschillen

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op

mgon-mediators-groep

Bel nu direct 0543 - 466 655

Neem contact op

Wij hebben locaties in: 
Aalten, Beltrum, Deventer, Doetinchem, Groenlo, Lochem, Ulft, Zevenaar en Zutphen.

Locaties in Aalten, Beltrum, Doetinchem, Groenlo, Lochem, Ulft, Warnsveld, Zevenaar

Vrijblijvend contact

Bel ons direct op 0543 - 466 655.

Neem contact op

Referenties

'Aardige en onpartijdige vrouw met grote vakkennis die zeker de tijd neemt om alles zorgvuldig uit te leggen.' PvS