Coaching & Scholing

CoachingSupervisieDe mediator in PaardentaalContact opnemen
"Mediation Groep Oost-Nederland, een deskundig en vertrouwd adres voor alle conflicten en geschillen"

De mediator in Paardentaal: Helder bekeken

Voor de persoon van de mediator

De training is specifiek ontwikkeld voor en afgestemd op de praktijk van de mediator. Eén van de belangrijkste criteria om succesvol mediator te zijn, is het bewust zijn van het eigen gedrag, het effect daarvan op anderen en ook het gedrag van anderen op het eigen gedrag (tegenoverdracht).

Lichaamstaal

Lichaamstaal gebruiken we altijd. Verschillende onderzoekers schatten dat minstens 70% van de communicatie tussen mensen door middel van stemklank en lichaamstaal plaatsvindt.

Innerlijke overtuiging

Gebruikelijk is in de interactie tussen personen veel aandacht te besteden aan het verbale deel en het effect daarvan. Wij menen dat wat wij zeggen de lading dekt. Innerlijke overtuigingen zijn echter met name zichtbaar in lichaamstaal. Hoe congruent ben je ècht?

Andere aanpak

In deze training werken we vanuit een andere invalshoek.
We besteden de hele dag door aandacht aan de persoonlijke leerdoelen van de mediator. Deze inventarisatie vormt de input voor de opdrachten die we met het paard uitwerken.

Het paard

De interactie met een paard maakt het non verbale deel expliciet duidelijk. Daarbij reageert het paard, op basis van zijn natuurlijk gedrag, op het gedrag van de mediator. Is dit gedrag sturend, nieuwsgierig makend, vertrouwenwekkend, leidend, of meer bedreigend? Is wel er of geen ruimte voor de ander? Hoe effectief is dit?

Waarom met een paard?

De natuurlijke eigenschappen van het paard dragen bij om feilloos en waardenvrij de menselijke houding en het gedrag te spiegelen. Een andere houding en gedrag door de mediator leidt tot een andere reactie van het paard. Effecten worden direct concreet en geven houvast voor de dagelijkse praktijk. De leerthema’s spelen doorgaans ook een rol in de praktijk van de mediator.

Persoonlijke thema’s

We werken de persoonlijke leerthema’s binnen de groep uit. Je herkent het effect op de ander. We zoeken met elkaar naar mogelijkheden voor meer effectief gedrag. Dit gedrag oefen je met het paard.

Persoonlijke ontwikkeling

Gedurende deze ervaringsgerichte dag maak je samen met de trainers een vertaling van het geleerde naar je mediation¬praktijk. Na de training beschik je over concrete handvatten om zelf vervolg te geven aan je persoonlijke ontwikkeling.

De trainers

Hadé Overdulve, paardencoach volgens de Filippusmethode, vertaalt tijdens de workshop de feedback van het paard. 
Diny Veldhuisen, ervaren MfN registermediator, helpt je deze feedback om te zetten in je rol als mediator.

Werkwijze

Je werkt altijd vanaf de grond naast het paard, dus niet òp het paard. Voor deelname hoef je absoluut geen ervaring te hebben met paarden.  

De MfN waardeert deze training met 6 PE punten. 

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder