U bent hier: Home  »  Kosten  »  Kosten Scheidingen

Kosten

Kosten ScheidingenKosten ZakelijkKosten overigKosten Coaching en ScholingContact opnemen
"Mediation Groep Oost-Nederland, een deskundig en vertrouwd adres voor alle conflicten en geschillen"

Kosten Scheidingen

Ten opzichte van de kosten voor ieder een eigen advocaat is mediation een besparing. Het aantal bijeenkomsten dat nodig is, hangt af van de inhoudelijke complexiteit en de mate van voorbereiding waartoe je zelf in staat bent.
Of er bij een scheiding wel of geen kinderen bij betrokken zijn, of er sprake is van een eigen huis, of als er schulden zijn, kan het aantal bijeenkomsten beïnvloeden. 

MGON brengt de uren in rekening, opgebouwd uit de uren van de bijeenkomsten en de tijd die nodig is voor voorbereiding, verslaglegging, telefonische en mailcontacten.

high trust

MGON biedt verschillende mogelijkheden:

  • Uurtarief
  • Eenheidsprijzen
  • Mediationtoevoeging (subsidie door de overheid)

Het uurtarief kan aantrekkelijk zijn wanneer je weet dat je heel veel zelf thuis kunt voorbereiden, waardoor er minder tijd nodig is aan tafel bij de mediator.

MGON biedt een scherpe all-in prijs bij scheiding, afhankelijk van onderwerpen die besproken moeten worden. Deze prijs is inclusief de kosten van de advocaat. De mediator spreekt dit vooraf met jullie door.

*) Afhankelijk van het inkomen is het mogelijk om gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, mediationtoevoeging genaamd. Kom je daarvoor in aanmerking dan betaal je enkel een (geringe) eigen bijdrage voor het hele traject tot en met de advocaat. Bovendien kom je in aanmerking voor korting op de griffiekosten. De aanvraag voor de mediationtoevoeging verzorgt de mediator. Klik hier voor informatie over subsidie voor mediation.

De mediator bespreekt met jullie welk alternatief het beste is.

Naast de kosten voor de mediator kunnen additionele kosten aan de orde zijn zoals bijvoorbeeld van een notaris.

Online mediation kan tenslotte ook een prima alternatief zijn omdat uit de praktijk is gebleken dat dit scheelt in het aantal uren van de mediator.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder