Zakelijk

ArbeidsconflictenOnderwijsmediationMediation bij organisatiesContact opnemen
"Mediation Groep Oost-Nederland, een deskundig en vertrouwd adres voor alle conflicten en geschillen"

Arbeidsconflicten

Arbeidsconflicten zijn aan de orde van de dag. Het gros verdwijnt vanzelf, want veel mensen zijn uitstekend in staat om hun conflicten zelf op te lossen. Vaak volstaat een goed gesprek om de zaak weer in goede banen te leiden. Maar soms lukt dat niet. Dan kan mediation bij arbeidsconflicten hierbij helpen.

Denk bijvoorbeeld aan een ziekmelding nadat er de dag ervoor woorden zijn gevallen tussen collega’s. Of aan een werknemer die de kantjes van af loopt en waar de werkgever van af wil of de werkgever die bezig is de werknemer zijn werk onmogelijk te maken met de bedoeling een ontslaggrond te creëren. Of collega’s die niet door één deur kunnen, of teams. Conflicten in arbeidskwesties kosten veel (arbeids-)tijd, geld en energie. Zowel aan de kant van de werknemer die het betreft als de organisatie. De MGON mediator is er voor alle conflicten in werksituaties.

Neem op tijd contact op

MGON heeft de ervaring dat hoe langer gewacht wordt met het inschakelen van professionele hulp des te lastiger is het om tot goede oplossingen te komen. Zowel de werknemer, de werkgever, de leidinggevende, de personeelsfunctionaris of arbodienst kan voor bemiddeling contact zoeken met MGON.

Wet verbetering poortwachter

Wanneer een conflict op het werk hoog oploopt, meldt een werknemer zich vaak voor korte of lange tijd ziek. Een daad van protest of omdat hij of zij door het conflict arbeidsongeschikt is. De Wet verbetering poortwachter (Wvp) verplicht werkgever en werknemer tot het maken van een probleemanalyse. En ook een plan van aanpak zodat de werknemer weer snel re-integreert. Maar als aan dat ziek zijn een conflict ten grondslag ligt, is de aanpak van dat arbeidsconflict een essentieel onderdeel van het re-integratieplan.
Bij ziekmeldingen waarbij een conflict speelt, is het in het kader de Wet verbetering poortwachter raadzaam zo snel mogelijk een mediator van MGON in te zetten voor bemiddeling.

Mediation bij arbeidskwesties

Mediation is een manier van conflictoplossing waarbij een neutrale persoon (de mediator) partijen helpt een oplossing te vinden. Mediation leidt veelal tot een volledig herstel van de arbeidsrelatie. En soms tot een beëindiging daarvan.

Bij mediation gaat het niet om de vraag wie gelijk heeft. Mediation doet recht aan partijen: geen winnaar, geen verliezer, maar het samen oplossen van een conflict met de hulp van de bemiddelaar. De kern van de bemiddeling is om standpunten en gebeurtenissen uit het verleden te vertalen in belangen van partijen en een toekomstige situatie. Partijen brengen zelf de oplossing tot stand. Een geslaagde mediation wordt afgesloten met een overeenkomst waarin de afspraken tussen partijen worden vastgelegd.

Voordelen van mediation bij arbeidsconflicten

Verbetering relatie, creatieve oplossingen, tijd- en kostenbesparend, snelle re-integratie:

  • Mediation voorkomt een verdere beschadiging van de relatie tussen partijen. In de praktijk blijkt dat de relatie tussen partijen/mensen vaak verbetert door mediation.
  • Mediation laat mensen ruimte om zelf een creatieve oplossing voor hun geschil te vinden, die recht doet aan alle partijen.
  • In vergelijking met een rechtbankprocedure werkt mediation kostenbesparend en is het een stuk minder tijdrovend.
  • Mediation voorkomt langdurig situationeel ziekteverzuim en onnodige instroom in de WIA.
  • Mediation voorkomt de kosten van een ontslagprocedure.

MGON werkwijze

Mediation Groep Oost-Nederland levert de inzet van een (MfN register-)mediator, die als onafhankelijke derde het proces van conflictoplossing stuurt, bewaakt en begeleidt. Dit garandeert een professionele, efficiënte en integere aanpak van het conflict.

Het aantal mediationbijeenkomsten wordt in overleg met u vastgesteld. Veelal kan in een beperkt aantal sessies een goed resultaat worden bereikt. Doorgaans wordt gestart met een verkennend gesprek met elk van partijen. De mediators van de Mediation Groep Oost-Nederland zijn indien nodig zeer snel beschikbaar. De aan MGON verbonden arbeidsjurist verleent waar nodig ondersteuning.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder