U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Scheidingen: Juridische aspect

Juridische aspecten

De afspraken die worden gemaakt bij een scheiding worden vastgelegd in een convenant. Zo’n convenant is een belangrijk en verstrekkend document dat de basis vormt voor jullie toekomst. De mediator bereidt de inhoud van dit convenant daarom zorgvuldig met jullie voor, op zo’n wijze dat beiden zich er ook in kunnen vinden en zich er aan willen verbinden. 

De mediator stelt het definitieve convenant voor jullie op, met aandacht voor de echtelijke woning, de gezamenlijke boedel, alimentatie, de verdeling van de pensioenrechten en het ouderschapsplan.

Bij een echtscheiding en bij een geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen is een verzoekschrift voor de rechter nodig. Het door beide partijen bij de mediator ondertekende convenant wordt aan het verzoekschrift gevoegd. Het indienen van het gezamenlijke verzoekschrift bij de rechtbank gebeurt door een advocaat; MGON werkt daartoe samen met diverse advocaten. Wanneer het convenant is opgesteld door een mediator van MGON is de afwikkeling dus slechts een formaliteit.

De huwelijksgoederengemeenschap eindigt op moment dat het verzoekschrift is ingeschreven door de griffie van de rechtbank. Je bent echter pas officieel gescheiden na inschrijving van de beschikking van de rechter in de registers van de burgerlijke stand.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Kruisdijk 5, 7122 LL
Beltrum Zieuwentseweg 32a, 7156 RC
Deventer Keulenstraat 8 7418 ET
Deventer Singel 10 7411 HV
Doetinchem Gezellenlaan 12, 7005 AZ
Epe Stationsstraat 25, 8161 CP
Groenlo Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Goorsestraat 39, 7482 CB
Lochem Haalmansweg 42, 7241 CP
Lochem Laan Ampsen 15 7241 NG
Raalte Passage 1a 8102 EW
Rijssen-Holten Reggesingel 44, 7461 AK Rijssen
Ulft Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten