U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Scheidingen: Juridische aspect

Juridische aspecten

De afspraken die worden gemaakt bij een scheiding worden vastgelegd in een convenant. Zo’n convenant is een belangrijk en verstrekkend document dat de basis vormt voor jullie toekomst. De mediator bereidt de inhoud van dit convenant daarom zorgvuldig met jullie voor, op zo’n wijze dat beiden zich er ook in kunnen vinden en zich er aan willen verbinden. 

De mediator stelt het definitieve convenant voor jullie op, met aandacht voor de echtelijke woning, de gezamenlijke boedel, alimentatie, de verdeling van de pensioenrechten en het ouderschapsplan.

Bij een echtscheiding en bij een geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen is een verzoekschrift voor de rechter nodig. Het door beide partijen bij de mediator ondertekende convenant wordt aan het verzoekschrift gevoegd. Het indienen van het gezamenlijke verzoekschrift bij de rechtbank gebeurt door een advocaat; MGON werkt daartoe samen met diverse advocaten. Wanneer het convenant is opgesteld door een mediator van MGON is de afwikkeling dus slechts een formaliteit.

De huwelijksgoederengemeenschap eindigt op moment dat het verzoekschrift is ingeschreven door de griffie van de rechtbank. Je bent echter pas officieel gescheiden na inschrijving van de beschikking van de rechter in de registers van de burgerlijke stand.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder