U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Kind in bemiddeling

Kind in bemiddeling

Als ouders door een scheiding zwaar belast zijn, dan hebben kinderen de neiging hen te ontzien. Zij praten niet over hun eigen gevoelens en proberen zo veel mogelijk alles ‘zelf’ op te lossen. En daarmee kan bij ouders het zicht verdwijnen op wat kinderen bij of na een scheiding zou kunnen helpen.

Kind en scheiding

Soms zien ouders of school wel veranderd gedrag: een terugval in ontwikkeling, lichamelijke klachten, stil en teruggetrokken of juist druk en lastig gedrag op school, extra lief en aanhankelijk naar de ouder(s) en soms de angst om alleen gelaten te worden. Het betrekken van een derde - orthopedagoog - betekent niet dat de ouder gecorrigeerd of vervangen wordt. Als kinderen hun zorgen kunnen uiten bij een vertrouwde volwassene - met inzicht in de ontwikkeling van kinderen - kan dat hen helpen de scheiding beter te begrijpen en te verwerken.

Kind in bemiddeling

Gezien en gehoord worden als kind

De werkvormen die de orthopedagoog inzet zijn afhankelijk van de leeftijd van een kind. Jonge kinderen uiten zich bij voorkeur via (fantasie)spel, tekenen of praatplaten. Met basisschoolleerlingen spelen we het ‘twee huizenspel’, waarbij bespreekbaar wordt wat het voor het kind betekent om in verschillende huizen te wonen. Tieners en jongvolwassenen voelen zich doorgaans het meest erkent middels een (teken)gesprek. Hoe dan ook, als kinderen in de gelegenheid worden gesteld om te komen spelen, tekenen of praten, voelen zij zich (ook) gezien en gehoord. Vaak komen zij bovendien met goede en originele tips, waar ouders maar al te graag hun voordeel mee doen.

Hoe dan ook, als kinderen in de gelegenheid worden gesteld om te komen spelen, tekenen of praten, voelen zij zich (ook) gezien en gehoord. Vaak komen zij bovendien met goede en originele tips, waar ouders maar al te graag hun voordeel mee doen.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder