U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Scheidingen: Omgangsbemiddelin

Omgangsbemiddeling bij scheidingen

Bij een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn, moet het ouderschap op een andere manier vorm gegeven worden, de zogenaamde ouderschapsreorganisatie. Soms moet het ouderschap gereorganiseerd worden nadat de scheiding allang achter de rug is. Bijvoorbeeld omdat er iets in de situatie is veranderd.

Kinderen en scheiding

Voor kinderen tot ca. 16 jaar is het scheiden van ouders bijna altijd een crisis. Al het vanzelfsprekende verdwijnt. De ouders bepalen, de kinderen scheiden mee. Als de ruzies doorgaan na het scheiden, is dat zeer schadelijk voor de kinderen.

Hulp door middel van goede afspraken

Omgangsbemiddeling, waarbij onder leiding van de mediator goede afspraken gemaakt worden over alles rond de kinderen, helpt. Ook wanneer de scheiding al (veel) eerder is uitgesproken en het ‘collegiaal ouderschap’ niet of niet goed loopt. De mediator helpt de ouders op collegiaal niveau met elkaar te communiceren. Zodat er rust komt voor de kinderen. En de kinderen weten dat de ouders beschikbaar zijn wanneer zij ze nodig hebben.

Werkwijze bij omgangsbemiddeling

Met behulp van een formulier wordt stilgestaan bij alle onderwerpen rond de kinderen. Variërend van wat de ouders belangrijk vinden voor hun kinderen tot hoe straks de verjaardagen gevierd gaan worden. Zodra de ouders het hierover eens zijn, vraagt de mediator de gemaakte afspraken te bespreken met de kinderen. Hoever daarbij in detail getreden wordt, is uiteraard ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Voor de kinderen is het belangrijk dat zij ook een stem in het geheel hebben. Zij kunnen ook betrokken worden door middel van KIES omgangsbegeleiding. Ter voorbereiding op het gesprek kan dit formulier gebruikt worden.

Mediation verbetert de communicatie tussen de ouders

Door de mediation verbetert de communicatie tussen de ouders. Hierdoor worden de gemaakte afspraken beter nagekomen. Wanneer het ouderschap met inbreng van alle betrokkenen is gereorganiseerd, komt er rust. Zowel voor de ouders als voor de kinderen. Ook verbetert de band tussen ouders en kinderen. En de ouders kunnen weer samen ouders zijn. Met elkaar en niet tegen elkaar ten gunste van de kinderen.

Voorwaarde

Mediation werkt enkel wanneer de ouders bereid zijn samen op zoek te gaan naar oplossingen. Wanneer één van de ouders overweegt een rechtszaak aan te spannen, is het belangrijk te weten dat de rechter in deze gevallen vaak mediation adviseert.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder