U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Scheidingen: Omgangsbemiddelin

Omgangsbemiddeling bij scheidingen

Bij een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn, moet het ouderschap op een andere manier vorm gegeven worden, de zogenaamde ouderschapsreorganisatie. Soms moet het ouderschap gereorganiseerd worden nadat de scheiding allang achter de rug is. Bijvoorbeeld omdat er iets in de situatie is veranderd.

Kinderen en scheiding

Voor kinderen tot ca. 16 jaar is het scheiden van ouders bijna altijd een crisis. Al het vanzelfsprekende verdwijnt. De ouders bepalen, de kinderen scheiden mee. Als de ruzies doorgaan na het scheiden, is dat zeer schadelijk voor de kinderen.

Hulp door middel van goede afspraken

Omgangsbemiddeling, waarbij onder leiding van de mediator goede afspraken gemaakt worden over alles rond de kinderen, helpt. Ook wanneer de scheiding al (veel) eerder is uitgesproken en het ‘collegiaal ouderschap’ niet of niet goed loopt. De mediator helpt de ouders op collegiaal niveau met elkaar te communiceren. Zodat er rust komt voor de kinderen. En de kinderen weten dat de ouders beschikbaar zijn wanneer zij ze nodig hebben.

Werkwijze bij omgangsbemiddeling

Met behulp van een formulier wordt stilgestaan bij alle onderwerpen rond de kinderen. Variërend van wat de ouders belangrijk vinden voor hun kinderen tot hoe straks de verjaardagen gevierd gaan worden. Zodra de ouders het hierover eens zijn, vraagt de mediator de gemaakte afspraken te bespreken met de kinderen. Hoever daarbij in detail getreden wordt, is uiteraard ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Voor de kinderen is het belangrijk dat zij ook een stem in het geheel hebben. Zij kunnen ook betrokken worden door middel van KIES omgangsbegeleiding. Ter voorbereiding op het gesprek kan dit formulier gebruikt worden.

Mediation verbetert de communicatie tussen de ouders

Door de mediation verbetert de communicatie tussen de ouders. Hierdoor worden de gemaakte afspraken beter nagekomen. Wanneer het ouderschap met inbreng van alle betrokkenen is gereorganiseerd, komt er rust. Zowel voor de ouders als voor de kinderen. Ook verbetert de band tussen ouders en kinderen. En de ouders kunnen weer samen ouders zijn. Met elkaar en niet tegen elkaar ten gunste van de kinderen.

Voorwaarde

Mediation werkt enkel wanneer de ouders bereid zijn samen op zoek te gaan naar oplossingen. Wanneer één van de ouders overweegt een rechtszaak aan te spannen, is het belangrijk te weten dat de rechter in deze gevallen vaak mediation adviseert.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Kruisdijk 5, 7122 LL
Beltrum Zieuwentseweg 32a, 7156 RC
Deventer Keulenstraat 8 7418 ET
Deventer Singel 10 7411 HV
Doetinchem Gezellenlaan 12, 7005 AZ
Epe Stationsstraat 25, 8161 CP
Groenlo Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Goorsestraat 39, 7482 CB
Lochem Haalmansweg 42, 7241 CP
Lochem Laan Ampsen 15 7241 NG
Raalte Passage 1a 8102 EW
Rijssen-Holten Reggesingel 44, 7461 AK Rijssen
Ulft Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten