U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Scheidingsbemiddeling

Mediation bij scheiding

Je gaat scheiden en je zoekt een mediator met verstand van zaken én een luisterend oor. In mediation komen alle aspecten van jullie scheiding aan bod en worden er nieuwe afspraken gemaakt, die juridisch correct zijn. De mediator heeft begrip voor de emoties die een rol spelen bij een echtscheiding. Scheidingsbemiddeling is er op gericht om al het nodige bij een scheiding in een veilige sfeer vakkundig te regelen. En dat is precies wat wij bij MGON doen.

Bij een scheiding komt er veel op je af, zoals de zorg voor de financiën, huisvesting en de kinderen. Je moet beslissingen nemen met verstrekkende gevolgen voor je toekomst. Wij zorgen dat je juridisch, financieel en fiscaal tot een afweging kunt komen: waar heb je recht op, wat kan hoe worden geregeld en wat is het meest voordelig? Stap voor stap valt alles op z’n plaats, tot in de puntjes uitgewerkt in een juridisch document, dat, zo nodig, naar de rechtbank gaat.

Beëindiging samenleving of geregistreerd partnerschap

Ook als je niet getrouwd bent of ‘geregistreerd partner’ bent, is er sprake van een scheiding die om afspraken of regelingen vraagt. Het is ook dan verstandig het nodige vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. Als jullie samen kinderen hebben is er weinig verschil met een echtscheiding. Alle ouders met gezamenlijk ouderlijk gezag zijn namelijk verplicht om samen een ouderschapsplan op te stellen. Geregistreerde partners met minderjarige kinderen moeten daarnaast hun scheidingsovereenkomst aan de rechter voorleggen, terwijl dit na samenwoning niet hoeft.

Scheiding en kinderen

Scheiden met kinderen betekent een scheiding van het gezin, waar de kinderen deel van uit maken. Kinderen scheiden dus mee en dat maakt het zo belangrijk om tot een harmonieuze overgang met hen te komen. Een goed doordacht ouderschapsplan kan ouders en kinderen helpen om zo goed mogelijk met de nieuwe situatie om te gaan. Soms is het gewenst om kinderen daar actief bij te betrekken. Of om hen tijdelijk de ondersteuning te bieden van een spel- en praatgroep, waarin zij hun emoties leren begrijpen en verwerken met leeftijdsgenootjes.

Mediation via MGON

Bij MGON werken wij op menselijk niveau aan de zakelijke kant van jouw scheiding. Wij zorgen dat je zoveel mogelijk op je gemak bent, vertalen jargon in begrijpelijk Nederlands en de wet in haalbare oplossingen voor alle betrokkenen. Daarbij zijn wij altijd onpartijdig. Na elke afspraak ontvang je een schriftelijke samenvatting van het besprokene, zodat je dit op je gemak kunt nalezen. Zo wordt gaandeweg duidelijk hoe voor jou en jullie bepaalde zaken geregeld en verdeeld kunnen worden.

Het resultaat van mediation via MGON

  • je hebt een gedegen convenant of vaststellingsovereenkomst
  • je hebt (eventueel) een goed werkend ouderschapsplan, dat houvast biedt
  • je hebt inzicht in hoe je er materieel en financieel voorstaat
  • je hebt weer grip op je leven en kunt daar mee verder

Zoek jij een betrouwbare partij voor beide partijen? Neem dan contact met ons op.

Veranderingen na de scheiding

Na je scheiding gaat het leven verder en dat brengt soms veranderingen met zich mee die jullie niet hebben voorzien. Een nieuwe partner, een verhuizing, opgroeiende kinderen, je werksituatie of een huis dat maar niet wordt verkocht, allemaal zaken die kunnen vragen om een bijstelling van het convenant of ouderschapsplan. Ook dan staan we je graag terzijde om het nodige op te nemen in een aanvullend document. Maak hiervoor een afspraak met één van onze mediators bij jou in de buurt.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder