U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Scheidingen: Spaartegoeden & p

Spaartegoeden & polissen bij scheidingen

Indien je bent gehuwd in gemeenschap van goederen en de waarde moet worden gedeeld of indien je getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden waaruit een verdeling volgt, doet zich de vraag voor hoe geef je daar vorm aan. Saldi op bankrekeningen zijn te overzien. Er is een bepaalde peildatum en op die datum wordt het saldo verdeeld. Bij kapitaalverzekeringen, gemengde kapitaal verzekeringen (al dan niet verpand), lijfrenteverzekeringen en bankspaarprodukten is de verdeling complexer. Onder andere omdat er fiscale consequenties aan de orde kunnen zijn.

Een lijfrentepolis wordt in beginsel belast bij uitkeren. Indien je in de verdeling afspreekt dat jij de auto met een waarde van € 10.000,- houdt en ik houd de lijfrentepolis met een waarde van €10.000,- dan gaat er iets mis de in verdeling. Tenminste als het de bedoeling is dat een ieder even veel waarde krijgt. Als de lijfrente met 41% belast wordt dan is de feitelijke waarde bij uitkeren geen € 10.000,- maar € 5.900,- kort samengevat.  Degene met de auto komt er dan beter van af zou je kunnen stellen. 

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Centrum ACTerhoek
Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
Doetinchem Symbus Personeelsdienst
Transportweg 12, 7007 CN
Groenlo Jansen & De Vries
Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Fysiotherapie Schmitz
Hibbertsstraat 22, 7481 JD
Lochem Ondernemershuis De Sibbe
Haalmansweg 42, 7241 CP
Ulft Ondernemersfabriek DRU
Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld HeelHuus Gezondheidscentrum
Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017 - 2021   |  Disclaimer   |  Privacy Verklaring   |  Cookie Verklaring   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten
Veiligheidsmelding: MGON blijft geopend onder strikte maatregelen ter verkoming en verspreiding van het COVID-19 virus.     Lees verder