U bent hier: Home  »  Scheidingen  »  Stiefgezin

Stiefgezin

Het vormen van een nieuw gezin is best een uitdaging. De kinderen moeten wennen aan het wonen in twee gezinnen. Twee culturen worden bij elkaar gevoegd. En hoe hou je ook nog tijd voor elkaar?

Een samengesteld gezin

Jullie hebben voor elkaar gekozen, maar al snel komt er heel wat meer op jullie schouders. Het samengaan van bloedband en stiefband leidt bijna altijd tot verwarrende emoties bij alle betrokkenen. Daarbij kunnen jullie (nog) niet terugvallen op een gezamenlijke geschiedenis als ouders en gezin.

Mediation stiefgezin

Neem tijdig wat afstand van de dynamiek van het gezin en maak plaats, tijd en aandacht om als nieuwe ouders jullie eigen geschiedenis te gaan schrijven. Aan de hand van jullie eigen specifieke knelpunten staat een ervaren stiefgezin mediator jullie daarbij graag terzijde. Het vraagt nu eenmaal inzicht en afstemming om samen geschiedenis te maken en te gaan behoren tot de 40 % van de stiefgezinnen die het redt!

Stevig fundament stiefgezin

Of beter nog, bouw een stevig fundament onder je nieuwe gezin door vooraf samen met je partner na te denken waar de mogelijke valkuilen zitten. De stiefgezin mediator kan hierbij helpen.

Stiefouderschapsplan

In een stiefouderschapsplan of ‘stiefplan’ kunnen jullie desgewenst de basisafspraken voor jullie nieuwe gezin vastleggen en afstemmen op de bestaande ouderschapsplannen met ex-partners. Zo leren jullie elkaar (nog) beter kennen en voorkom je onzekerheid of onrust bij de kinderen en het tweede gezin waarvan zij deel uitmaken.

Financiële en juridische aspecten van stiefouderschap

Ook de financiële of juridische aspecten van een nieuw gezin kunnen om aandacht vragen: wat zijn de financiële en erfrechtelijke gevolgen van het juridische stiefouderschap of van eerder overeengekomen afspraken in het ouderschapsplan met de ex-partner(s)? 

Niet zo eenvoudig als het lijkt

Dat blijkt wel uit het hoge aantal tweede echtscheidingen. 60% mislukt. Uit onderzoek is gebleken dat dit voor de kinderen nog meer stress oplevert dan de eerste scheiding. En daardoor van grote invloed op hun welzijn en schoolprestaties. Tijdig samen om tafel loont. Voor een fijne en gelukkige toekomst!

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies / afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag een afspraak maken zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren? Neem dan contact met ons op. Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen rustig en zorgvuldig te beantwoorden.

Contact opnemen
In onderstaande plaatsen beschikken de mediators van MGON over rustige werkruimtes:
Aalten Kruisdijk 5, 7122 LL
Beltrum Zieuwentseweg 32a, 7156 RC
Deventer Keulenstraat 8 7418 ET
Deventer Singel 10 7411 HV
Doetinchem Gezellenlaan 12, 7005 AZ
Epe Stationsstraat 25, 8161 CP
Groenlo Buitenschans 45, 7141 EK
Haaksbergen Goorsestraat 39, 7482 CB
Lochem Haalmansweg 42, 7241 CP
Lochem Laan Ampsen 15 7241 NG
Raalte Passage 1a 8102 EW
Rijssen-Holten Reggesingel 44, 7461 AK Rijssen
Ulft Emailleplein 34, 7071 AZ
Warnsveld Gaikhorst 2, 7231 NB
Naar boven
Copyright MGON 2017   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
0543 - 466 655
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten
Sluiten